افتتاح آزمایشگاه بینالمللی تحقیقاتی مواد و دستگاههای الکترونی مشترک ایران و چین در دانشگاه میبد - دانشگاه میبد
افتتاح آزمایشگاه بینالمللی تحقیقاتی مواد و دستگاههای الکترونی مشترک ایران و چین در دانشگاه میبد
17 Sep 2024
کد خبر: 259564
تعداد بازدید : 217
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، در راستای تقویت ارتباطات بینالمللی دانشکدۀ فنی و مهندسی و گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد و با پیگیریها و مذاکرات مستمر حضوری دکتر هادی برزگر بفروئی و دکتر مهدی فیضپور، اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مواد دانشگاه میبد با رئیس دانشکدۀ الکترونیک و فناوری اطلاعات و مدیر روابط بینالملل دانشگاه هانگژو دیانزی (Hangzhou Dianzi University) در کشور چین، هیئت اعزامی این دانشگاه، پروفسور کایکسین سانگ (Prof. Kaixin Song) و دستیار وی، دکتر مینمین مائو (Dr. Minmin Mao) در روز پنجشنبه، 22 شهریورماه 1403 بازدیدی از دانشگاه میبد به عمل آوردند. این بازدید، در قالب سفر چهار روزۀ این هیئت به ایران انجام شد. این اساتید، در روز دوم حضورشان در ایران با حضور در چهاردهمین کنگرۀ سرامیک ایران و چهارمین کنفرانس بینالمللی سرامیک ایران که در محل هتل المپیک تهران برگزار شد، به ایراد سخنرانیهای کلیدی در حوزۀ سرامیکهای مایکروویو دیالکتریک و جدیدترین دستاورها در این زمینه پرداختند.
اساتید دانشگاه هانگژوی کشور چین پس از بازدید از دانشگاه میبد، در جلسهای به ریاست معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه، دکتر یحیی میرحسینی و با حضور رئیس دانشکدۀ فنی و مهندسی دانشگاه میبد، دکتر سمیهسادات موسوی بفروئی، مدیر گروه مهندسی مواد، دکتر مصطفی علیزاده، مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، دکتر محمد راعی و دکتر هادی برزگر بفروئی و دکتر مهدی فیضپور از اعضای گروه مهندسی مواد دانشگاه میبدشرکت نمودند.
در این جلسه، اساتید دانشگاه هانگژو به معرفی این دانشگاه و قدمت آن پرداختند و بیان کردند: این دانشگاه در زمینۀ «الکترونیک کاربردی» یکی از دانشگاههای شاخص و ممتاز کشور چین است. دانشگاه هانگژو در سال 1956 تأسیس شده و در حال حاضر دارای حدود 16000 دانشجوی کارشناسی و 4000 دانشجوی تحصیلات تکمیلی میباشد. حدود 800 دانشجوی خارجی نیز در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که بیشتر آنها را دانشجویان کارشناسی تشکیل میدهند. این دانشگاه براساس نظام رتبهبندی بینالمللی شانگهای، رتبۀ 600-501 جهان را کسب نموده است.
همچنین در این جلسه، شرایط برگزاری دورۀ مشترک کارشناسیارشد «مواد الکترونی و الکتروسرامیکها» و نیز نحوۀ تبادل دانشجویان تحصیلات تکمیلی و حضور اساتید دانشگاه میبد در دانشگاه هانگژو و نیز حضور اساتید دانشگاه هانگژو در دانشگاه میبد، مورد بحث و تبادل نظر و امکانسنجی قرار گرفت و با توجه به پتانسیلها و علاقهمندیهایی که در هر دو طرف وجود دارد، مقرر شد مذاکرات و توافقات اولیۀ حاصلشده در این خصوص، از طریق حضور رئیس دانشگاه میبد در دانشگاه هانگژوی کشور چین در دیماه امسال نهایی گردد.
در این جلسه، همچنین مهدی رشیدی، دانشجوی سال دوم مقطع کارشناسیارشد رشته مهندسی مواد - گرایش الکتروسرامیک دانشگاه میبد- به ارائـۀ سخنرانی پرداخت و موضوع پروژۀ خود را که با راهنمایی دکتر برزگر بفروئی و دکتر فیضپور در حوزۀ «توسعۀ سرامیکهای مایکروویو دیالکتریک بر اساس جانشینی کاتیونهای مختلف در ترکیبات خانوادۀ کوردیوریت» میباشد، تشریح کرد.
پروفسور سانگ، ضمن استقبال از این پروژه و نوآوریهای در نظر گرفته شده در آن، در مورد ارائـۀ یک بورسیۀ کوتاهمدت 3 ماهه برای حضور نامبرده در گروه خود در دانشگاه هانگژو در فروردین تا خردادماه 1404 قول مساعدت داد.
در پایان، با حضور مسئولان دانشگاه میبد و نمایندگان اعزامی از دانشگاه هانگژوی کشور چین، آزمایشگاه بینالمللی تحقیقاتی مواد و دستگاههای الکترونی ایران و چین (Iran-China International Research Laboratory for Electronic Materials and Devices) که وظیفۀ آن ارتباط پروژههای کاربردی در حوزۀ مواد الکترونی، الکتروسرامیکها و ساخت دستگاههای مرتبط مابین دو کشور ایران و چین میباشد، افتتاح گردید.
دانشگاه هانگژوی کشور چین و دانشگاه میبد به عنوان پایلوت این طرح، همکاریهای خود را آغاز خواهند نمود و قرار شد با پیگیری مجوزهای لازم، دانشگاه میبد به عنوان دانشگاه مرجع در این زمینۀ تحقیقاتی در هر دو کشور ایران و چین شناخته شود.