درباره دانشگاه میبد - دانشگاه میبد
درباره دانشگاه میبد
پس از آن در سال 1386 فعالیت دانشکده الهیات میبد با دو رشته «علوم قرآن و حدیث» و «فقه و حقوق اسلامی» با اخذ مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ارتقا یافت. یک سال بعد نیز دانشکده الهیات میبد توانست در رشته «فلسفه و حکمتاسلامی» هیأت علمی و دانشجو جذب نماید. ایجاد این رشته در کنار رشتههای «علوم قرآن و حدیث» و «فقه و حقوقاسلامی» و حضور اساتید مجرب دانشکده الهیات میبد را به عنوان مرکزی تخصصی در فراگیری و پژوهش های نوین در عرصه علوم اسلامی در سطح کشور معرفی نمود.
در سال 1388 مجوز رشته ایرانشناسی به عنوان اولین رشته غیر الهیات برای این مرکز اخذ شد، این دانشکده توانست پذیرای اساتید و دانشجویان علاقمند به تحقیق و تحصیل در این رشته نیز باشد. سرعت پیشرفت فعالیتهای عمرانی و آموزشی به گونه ای بود که در شهریور ماه 1389 این مرکز به مجتمع آموزش عالی ارتقاء یافت و در سال 1391 موفق به پذیرش دانشجو در مقطع دکترا در رشته های فقه و حقوق جزا و علوم قرآن و حدیث گردید.
به دنبال آن و در سال 1392 با پذیرش دانشجو در رشته های فنی و مهندسی و علوم انسانی مجتمع آموزش عالی میبد در قالب سه دانشکده الهیات و معارف اسلامی، فنی مهندسی و علوم انسانی به دانشگاه میبد تبدیل شد.
دانشگاه میبد هم اکنون دارای سه دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشکده علوم انسانی و دانشکده فنی و مهندسی است. بیش از 3000 دانشجو در 4 رشته و گرایش مقطع دکترای تخصصی، 19 رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و 17 رشته و گرایش در مقطع کارشناسی و تعداد 83 نفر عضو هیات علمی در فضای آموزشی و کمک آموزشی بالغ بر 20000 مترمربع و 13000 مترمربع فضای رفاهی-خوابگاهی به تحصیل اشتغال دارند.
سایت جدید این دانشگاه در زمینی به وسعت 160 هکتار در کنار شاهراه جنوب به شمال کشور و در یک موقعیت مناسب واقع شده است.
از افتخارات این دانشگاه مردمی بودن آن است که به مدد حضرت حق و خیرمندی ایرانیان و میبدیان مقیم داخل و خارج از کشور به ویژه بنیاد میبدی در کنار حمایتهای تشکیلاتی و مالی وزارت علوم، بسیاری از پروژه های عمرانی آن کلید خورده و یا به اتمام رسیده است. دانشگاه دارای سه باب خوابگاه ویژه برادران به مساحت 3300 متر مربع و با ظرفیت 330 نفر و پنج باب خوابگاه جدید ویژه خواهران به مساحت 5500 متر مربع و ظرفیت 550 نفر در محل سایت اصلی می باشد.
همچنین کتابخانهای با ظرفیت بیش از 25 هزار جلد کتاب، مرکز رایانه، آزمایشگاههای زبانهای خارجی و فیزیک، سالن آمفیتئاتر و سلفسرویس و فضای سبز مهیای استفاده دانشپژوهان است. از طرحهای در دست اجرای دانشگاه می توان به طرح سر در اصلی دانشگاه، سالن و زمین ورزشی، کارگاههای آموزشی، ساختمان های آموزشی و سالن های چندمنظوره، پردیس شهدا و شهرک مسکونی دانشجویی ویژه برادران در سایت اصلی را نام برد که در حال ساخت و اجرا می باشند.
از جمله افتخارات دانشگاه میبد درخشش دانشجویان این دانشگاه در پذیرش تحصیلات تکمیلی می باشد که نشان از بهره مندی این دانشگاه از کادر علمی مجرب، اهتمام اساتید و امکانات مناسب آموزشی و پژوهشی این دانشگاه دارد. به طور متوسط 56 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه میبد تاکنون جهت ادامه تحصیلات تکمیلی پذیرش شده اند.
انتشار نشریه علمی-پژوهشی کتاب قیم با گسترهی کشوری از جمله فعالیتهای پژوهشی این دانشگاه به شمار میرود. این نشریه از سال 1390 تاکنون منتشر شده که در حوزهی علوم اسلامی از جملهی نشریات مرجع است و در گروه نشریات ISC قراردارد.
-
شرایط خوابگاه در دانشگاه میبد
دانشگاه دارای سه باب خوابگاه ویژه برادران به مساحت 3300 متر مربع و با ظرفیت 330 نفر و پنج باب خوابگاه نوساز ویژه خواهران به مساحت 5500 متر مربع و ظرفیت 550 نفر در محل سایت اصلی می باشد.
خوابگاه برادران در سه بلوک سه طبقه و به صورت متمرکز و خوابگاه خواهران در ده بلوک سه طبقه به صورت سوییت مجزا در هر طبقه از بلوک طراحی شده است. در هر یک از سوییتهای خوابگاه خواهران، سه اتاق، یک هال یک آشپزخانه، دو سرویس بهداشتی و دو حمام تعبیه شده است.
دانشگاه میبد دارای دو زمین چمن مصنوعی است که به تازگی به بهره برداری رسیده است و یکی از آنها در محوطه خوابگاه برادران و دیگری در خوابگاه خواهران استقرار یافته است.
در هر یک از بلوکهای خوابگاه برادران یک سالن مطالعه و در مجموعه خوابگاههای خواهران یک سالن مطالعه بزرگ قرار گرفته است. ضمنا کتابخانه مرکزی دانشگاه در نزدیکی خوابگاه خواهران استقرار یافته است.
در حال حاضر دانشگاه ميبد، داراي خوابگاه متأهلين نمي باشد اما با توجه به تامين اعتبار، احداث اين خوابگاهها در حال انجام است.
-
معرفی دانشگاه میبد