ارتقای 7 پلّه‌ای جایگاه «دانشگاه میبد» در نظام رتبه‌بندی ISC

23 Apr 2025

News Code: 341317

View Count : 672

ارتقای 7 پلّه‌ای جایگاه «دانشگاه میبد» در نظام رتبه‌بندی ISC

به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به استناد گزارش ارائه شده توسط روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم‌ و فنّاوری جهان اسلام (ISC)، نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور در سال 1402 توسط ISC اعلام شد. در این رتبه‌‌بندی، جایگاه 136 دانشگاه کشور، شامل 115 دانشگاه دولتی و 21 دانشگاه غیردولتی از کشور عزیزمان، ایران، در فروردین 1404 اعلام و منتشرشد. انتشار این رتبه‌بندی از سال 1391 تحت عنوان ISC National University Ranking آغاز شده است و دانشگاه میبد که تا سال 1395، جایگاهی در بین دانشگاه‌های برتر کشور نداشت؛ برای اوّلین بار در رنکینگ سال 1396 این نظام‌ بندی‌بندی (1396-1395) موفق به حضور در این لیست گردید. جایگاه دانشگاه میبد در این نظام رتبه‌بندی مطابق جدول زیر است:


​​​​​​​رتبه‌بندی ISC در دو سطح، شامل رتبه در میان دانشگاه‌های هم‌نوع (جامع، صنعتی، کشاورزی و هنر و...) و رتبه در بین تمام مؤسسات آموزش عالی (درهمکرد انواع دانشگاه‌ها) انجام می‌شود. این نظام رتبه بندی، 6 شاخص اصلی آموزش (با وزن 25 درصد)، پژوهش (با وزن 20 درصد)، فنّاوری و نوآوری (با وزن 15 درصد)، مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری (با وزن 15 درصد)، فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی (با وزن 15 درصد) و مدیریت و بهره‌وری (با وزن 10 درصد) را در نظر می‌گیرد و بر این اساس، دانشگاه‌های کشور را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌‌دهد. در این رنکینگ، تمام دانشگاه‌های جامع، صنعتی، علوم کشاورزی، غیردولتی، هنر، دانشگاه‌های زیرنظام و نیز دانشگاه‌های دستگاه‌های اجرایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. در رتبه‌بندی درهمکرد، دانشگاه‌های جامع، صنعتی، علوم کشاورزی و هنر با یکدیگر مقایسه شده‌اند. در رتبه‌بندی اخیر، 69 دانشگاه جامع، 24 دانشگاه صنعتی، 4 دانشگاه هنر، 4 دانشگاه علوم کشاورزی، 4 دانشگاه زیرنظام، 10 دانشگاه دستگاه‌های اجرایی و 21 دانشگاه غیردولتی و در مجموع، 136 دانشگاه کشور حضور دارند.
در این نظام رتبه‌بندی، شاخص‌های آموزش دارای 32 زیرشاخص، پژوهش دارای 42 زیرشاخص، فنّاوری و نوآوری دارای 20 زیرشاخص، مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری دارای 26 زیرشاخص، فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دارای 38 زیرشاخص، و مدیریت و بهره‌وری دارای 24 زیر شاخص، و در مجموع، این رتبه‎بندی دارای 182 زیرشاخص است. در این رنکینگ، 2 زیرشاخص مربوط به مقالات بازپس‌گرفته شده، اثرگذاری منفی (امتیاز منفی) دارد.
در رتبه‌بندی سال 1402-1401 اعلام شده توسط مؤسسه استنادی و پایش علم‌ و فنّاوری جهان اسلام (ISC)، دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، شیراز، تبریز، اصفهان، رازی کرمانشاه، تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان و دانشگاه خوارزمی به عنوان 10 دانشگاه جامع برتر کشور معرفی شده‌اند و در بخش درهمکرد (تمام مؤسسات آموزش عالی کشور)، دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، صنعتی شریف، علم‌و‌صنعت ایران، شهید بهشتی، شیراز، صنعتی امیرکبیر، تبریز و دانشگاه اصفهان، به عنوان 10 مؤسسه آموزش عالی برتر کشور معرفی شده‌اند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد: در «شاخص فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی» که خود، دارای 38زیرشاخص است، دانشگاه میبد رتبه 15 کشور را هم در بین تمام مؤسسات آموزش عالی کشور و هم در بین تمام دانشگاه‌های جامع کشور کسب نموده است که جایگاه برتر عملکرد فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه میبد را بالاتر از دانشگاه‌هایی نظیر تبریز، شیراز، رازی کرمانشاه، قم، اراک، سمنان، کاشان، یزد و شهید بهشتی، نشان می‌دهد. هم‌چنین، در «شاخص مدیریت و بهره‌وری» که خود، دارای 24زیرشاخص است، دانشگاه میبد رتبه 39 کشور را در بین تمام دانشگاه‌های جامع کشور کسب نموده است که جایگاه برتر عملکرد بهره‌وری دانشگاه میبد را بالاتر از دانشگاه‌هایی نظیر الزهرا، حضرت معصومه (س)، قم، اراک، ولایت، تفرش، نیشابور، ملایر و دانشگاه هرمزگان، نشان می‌دهد.
در رنکینگ سال 1402 نظام رتبه‌بندی ISC، دانشگاه میبد با عبور از دانشگاه‌های ولایت، ملایر، صنعتی سیرجان، صنعتی جندی‌شاپور دزفول، دریانوردی و علوم دریایی چابهار، صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، در بین تمام دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور، ضمن تثبیت رتبه خود در جایگاه 50مین دانشگاه جامع برتر کشور، با 7 پلّه صعود، در جایگاه 72مین دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی برتر کشور قرار گرفت.